HTML

Alakreform a csoda neve

Fogyásom története az alakreform program segítségével.

Friss topikok

Címkék

Archívum

2011.09.19. 13:15 Rencsike26

Az update módszer lényege

A Schobert Norbi nevével fémjelzett update-módszer az ételeket három csoportba osztja. Az 1-es kóddal jelölt ételek reggeltől lefekvésig fogyaszthatóak, ésszerű határok között mennyiségi korlátok nélkül. Ide tartozik például a csirkepörkölt, a hagymás rostélyos vagy a tejfölös karalábéleves. A 2-es jelölésűek - például a teljes kiőrlésű lisztből készült péksütemények, a francia saláta vagy a székelykáposzta - csak délután három óráig fogyasztható. A 3-as kóddal jelölt ételeket déli tizenkét óra után tilos fogyasztani, ilyen például a csoki, a sütemények, a rántott hús, de előtte is csak mértékkel ajánlott. Ha ezekről teljesen lemondunk, meggyorsítható a fogyás folyamata.

A Norbi diéta, Norbi titok lényege az élelmiszerek - összetevőik szerint - egy 1-3-ig terjedő kódrendszerrel történő kategorizálása. Ezt követően a fogyás eléréséhez már csak arra kell figyelni, hogy mindig a napszakok szerint megengedett kóddal ellátott élelmiszereket fogyasszuk.

Fontos, hogy a Norbi update kódok nem minőségi osztályozások, így mindhárom kategóriában találhatóak egészséges vagy éppen nem annyira egészséges ételek. A Norbi diéta alkalmazásához az update kódok kizárólag a hízás, fogyás, az anyagcsere működése és a különböző szénhidrát szerkezetek szempontjából lettek megállapítva.

Tájékozódj a netes fórumokon, ahol számtalan készétel és alapanyag update-kódja megtalálható.

Keresd meg a kedvenc ételeidet, és sorold be azokat kódok szerint!

Igyekezz naponta többször enni!

Kerüld a cukros italokat, a light, aszpartam-mentes termékek viszont engedélyezettek.  

A megszokott - mint például a csirkepaprikás zamata - ízekről nem kell lemondanod 

Időnként bátran nassolhatsz egyet!

Tervezz előre, legalább egy hétre! Így könnyebb bevásárláskor is. És nem csábulsz el olyan könnyen! Tapasztalat! :)

Vannak olyan termékek, amelyek drágábbak, és ezeket többek között én sem engedhetem meg magamnak. De ezek is helyettesíthetők. Ott van például a zabpehely, ami kevesebb mint 200 Ft-ért megvásárolható, és nagyon sok ételben a liszt helyettesítője lehet.

Nem is beszélve arról, hogy az update ételeket meg is lehet rendelni. És nem vészes az ára. Hétfőtől péntekig kb. 4000 Ft-ra jön ki az ebédem. Ha magam főzök minden napra sokkal drágább...kipróbáltam!

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://alakreformacsoda.blog.hu/api/trackback/id/tr323238257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása